Toggle Menu

Смяна / монтаж на вентилатор

Смяна / монтаж на вентилатор
Производител: Сервиз
Код на частта: fan-change
Цена: 60,00 лв.
Свържете се с нас за поръчка

Точно този продукт не е наличен или е с описателна цел. Предложените части са 100% взаимозаменяеми и можете да изберете, която и да е от тях според цена, параметри и дазайн.

Монтажа или смяната на вентилатор и лесна и проста работа според всеки, който не го е правил и не разбира, но реално не е така.

Има два основни вида лаптопи със сервизен отвор и без сервизен отвор.

Веднага отговарям на въпроса Какво е сервизен отвор и защо има значение това ?

Сервизният отвор представлява технологична възможност да се достигне до охлаждането ( вентилатор и охлаждане ) посредством капак. Тоест с развиване на 2-5 винтчета стигаме до вентилатора и сме готови да го сменим. Това са около 40 % от лаптопите, често Asus, Acer, Packard Bell. Това обаче не е всичко има и охлаждане което контактува с процесора , чипсета и видеото. Там има термо паста и термо лепенки. Не се ли сменят нищо не правите пак висока температура и последващите проблеми. А вие имате ли под ръка ?

При лаптопите, които нямат сервизен отвор достигането до вентилатора и охлаждането става чрез разглобяване на целия долен корпус. Сваляне на клавиатура, хард диск, DVD, капаци , Wi-Fi и т.н докато се достигне до дъното. Тук вече си трябва опит и не всеки го може, като е в сила горната вметка, че пак имаме охлаждане и консумативи за смяна.

Затова цените на услугата са две едната е 20 лв / със сервизен отвор / и съответно 30 лв без сервизен отвор.

Защо трябва да се извърши от нас ?

Най-простия отговор тук е, защото всеки трябва да върши работата в която е добър има богат опит и е професионалист! Но ако трябва да сме по обстоятелствени, ще кажа че освен вентилатора трябва да се сменят и термо пастата и термо падовете и след това да се тества какво е свършено. Може проблема да е в охлаждащия елемент и Вие може да не го усетите , като следствието от това ще бъде повредено дъно,с вероятно отлепен чипсет или видео карта.

Често за даден модел лаптоп се дава един вентилатор, но после се оказва че е друг, тъй като за модела има два или три вида охлаждания. Ние разполагаме с много ( над 400 модела вентилатор за лаптоп ) и веднага ще сложим този който трябва. Докато в другия случай Вие първо ще поръчате , после ще разглобите, после ще върнете / смените вентилатора и ще сте без компютър 2 дни най-малко.

Времето което ще изгубите за да смените вентилатора, ще е значително повече отколкото да дойдете при нас. В нашия сервиз услугата се извършва за около 20 минути при моделите с технологичен сервизен отвор и около 60 минути при останалите. Лаптопа не се оставя, а се прави веднага. Тази услуга горе долу се покрива с услугата почистване на лаптоп, като всичко което се прави и при двете услуги е едно и също, като тук се сменя и вентилатора.