Toggle Menu

LCD Кабели за Лаптоп


Правилното показване на текстовите и графични данни е съществено условие за комфортното ползване на лаптопа. И в тази система за визуализация важно място заема такъв елемент като LCD кабела за матрицата на лаптопа, който свързва матрицата(дисплея) на устройството с дънната платка. Ето защо, ако включвайки вашия лаптоп, виждате на екрана ивици, вълнички, пулсации, примигвания, деформирани изображения и други изкривявания, то най-вероятната причина за това е повреда в LCD кабела. Ако сте се сблъскали с този проблем и имате избор: обърнете се към сервизен техник или купете нов LCD кабел (ние препоръчваме да се спрете на последното).

Широк избор от LCD кабели за лаптопи

Нашият каталог предлага на дребно и на едро широка гама от LCD кабели за преносими компютри от различни производители – Lenovo, Asus, Apple, HP, Samsung, MSI, Dell, Sony, Acer, Toshiba. За лаптоп от друга марка можете да направите запитване.

Важността на бързата смяна на LCD кабела

Отсъстващите или изкривени изображения на екрана на лаптопа не просто затрудняват работата на устройството, но я правят и невъзможна. Затова отстраняването на проблема трябва да е максимално бързо и оперативно.

Но преди покупката на нов LCD кабел трябва да сте убедени дали отсъстващото или изкривено изображение не е резултат от повреда във видеокартата, тъй като признаците често си приличат. За да сте сигурни, че проблемът е в LCD кабела е по-добре да се обърнете към специализиран сервиз, в който на вашият лаптоп ще бъде направена пълна диагностика.

Причини за повреди на LCD кабела

  • Отчитайки факта, че този компонент от системата за визуализация на лаптопа преминава през най-подвижното място на конструкцията (от корпуса в капака), то рискът за повредата му е висок;
  • Най-разпространената причина за неизправността се явява естественото физическо износване. Случва се при собственици на по-стари модели и активно използване;
  • Ако монтажът му първоначално е бил нарушен още при производството на лаптопа, в технологичния процес или е бил неправилно поставен след ремонт на устройството. Примерно при демонтаж по друга причина и после неправилен монтаж;
  • Честа причини е и невнимателното отношение на ползвателите – твърде бързото отваряне/затваряне на лаптопа, неправилно пренасяне и т.н. водещи до постепенно отслабване на крепежните елементи и до претриване на LCD кабела.

Типични неизправности на LCD кабела

  • Липса на контакт (подлежи на ремонт);
  • Повреда в резултат на излизане от строя на матрицата/дисплея;
  • Проблеми в дънната платка, което води до нарушаване работата на LCD кабела (например, при попадане на вода в дънната платка).

Да откриете истинската причина за проблема може да ви помогне само опитен техник на лаптопи. Доста често диагностика изисква пълно разглобяване на устройството. Ако смяната на LCD кабела е неизбежна, тогава ще трябва да изберете този елемент на базата на модела на устройството и неговите основни характеристики. За да направите това, консултирайте се с нас или ни пишете.